Vés al contingut
x

Mà de Mestre

Amb aquesta proposta musical,  Lieder Càmera vol retre homenatge al mestre Manuel Oltra, amb motiu del seu 90 aniversari, que s’esdevindrà el proper 2012.

Destaquem l’estrena d’una obra del mestre Oltra, així com la interpretació completa del Bestiari.

Manuel Oltra és potser l’últim representant de l’última època d’or de la música catalana. La seva música va beure de les mateixes fonts que la música de Serra, Lamote de Gringon, Toldrà o Taltabull, tots grans compositors, directors i docents implicats a fons amb la música catalana i europea.

 La seva obra és extensa i brilla en tots els camps: música de cambra (Sonata per a violoncel i piano),  orquestral (Simfonia esparsa), de cobla (Rapsòdia per a cobla i piano) i coral.

Aquest programa gira a l’entorn de la música per a cor del mestre Oltra amb una selecció de peces i autors que el mateix compositor ha proposat al cor. 

Música coral en majúscules amb textos dels millors poetes catalans (Pere Quart, Marià Manent, Carles Soldevila…) que forma un concert per estimar el cant i la terra.

    

Concerts
Auditori Municipal de Terrassa
Terrassa
Temporada
Església de la Puríssima
Sabadell
Pròpia
Saló de Cent
Barcelona
Maig Coral. Concert de clausura
Ressenya de TV3

Reconeixement públic a Manuel Oltra, la figura del cant coral a Catalunya

 

Reconeixement públic a tota una figura del cant coral a Catalunya. El compositor Manuel Oltra ha rebut un dels pocs homenatges que se li han fet, per la seva trajectòria. Amb 90 anys, Oltra és un referent per la seva tasca com a professor al conservatori i per les seves nombroses composicions.

 

ccma. 23/04/2012