Vés al contingut
x

El Lieder Càmera renova el seu titular i amplia l'horitzó artístic

Mitjà de comunicació:
Diari de Sabadell
Data de publicació:
01 de ag. de 2018
Extracte
Josep Vila i Casañas ocuparà el càrrec
Descarrega't la notícia aquí
Josep Vila i Casañas

El cor Lieder Càmera de Saba- dell i Josep Vila i Casañas es retro- ben artísticament en un projecte que mantindrà l’essència del con- junt vocal i incorporarà noves línies de treball. Inicialment està previst que sigui una etapa de tres anys enfocada a un projecte artístic atrevit i innovador amb qui va ser el seu fundador l’any 1990 i també director titular i artístic. D’aquesta manera, Vila i Casañas ocuparà el relleu d’Eduard Vila i Perarnau que durant el darrer any ha dirigit el cor després de la sorti- da d’Elisenda Carrasco.

El projecte artístic que s’ende- garà amb la seva reincorporació pivotarà sobre tres eixos. D’una banda, una de les grans marques de Lieder Càmera és la dedicació al patrimoni català com corrobo- ren els seus concerts i alguns enregistraments discogràfics com el de la Sanctus-Missa del mateix Vila i Casañas editat per Ficta. En aquest sentit, la música contemporània de casa nostra guanyarà pes, ja que, en paraules del nou titular del cor, “el color i la sonoritat que requereix aquesta música coincideix amb el so que sempre ha caracteritzat Lieder Càmera”.

El segon eix versarà en l’exploració de nous formats de concert incorporant la interacció amb al- tres disciplines artístiques Per últim, el darrer eix apostarà per la incorporació de dos professio-

nals a cada corda sense perdre el format actual de cor de cambra, amb vuit cantants per a cada cor- da; dos dels quals seran remunerats. Si bé altres corals ja utilitzen fórmules semblants, Lieder Càmera serà el primer cor amb una plantilla fixa mixta a Catalunya. Al setembre es convocaran les audicions per a les places vacants, tant les de professionals com les d’amateurs.

La propera temporada la coral sabadellenca participarà en di- versos projectes simfònicocorals amb orquestres com l’OBC i l’OSV, alhora que reprendrà la col·laboració amb l’Orquestra de Cadaqués. A banda d’aquestes col·laboracions, el Lieder Càmera té previstes produccions pròpies per a les Festes de Nadal i també al mes de juny.