Vés al contingut
x

El Lieder Càmera tancarà l’any dedicat a La Puríssima

Mitjà de comunicació:
Diari de Sabadell
Data de publicació:
27 de des. de 2018
Extracte
Es diversifica el repertori mantenint l’essència del conjunt vocal i incorporant línies de treball.
Descarrega't la notícia aquí
Previa Diari de Sabadell. Nadal Lieder Càmera

El cor Lieder Càmera de Sabadell i el director Josep Vila i Ca- sañas se sumaran als actes de cloenda del 150è aniversari de la fundació de l’església de La Puríssima amb un concert que se celebrarà diumenge a les 18 h. La sessió inclourà composicions sobre set temàtiques al voltant del Nadal a partir d’obres de Palestrina, Pretorius, el mateix Vila; arranjaments de nadales i obres del jove Josep Ollé i Sabaté com a figura emergent; i de Manuel Oltra com a figura contemporània traspassa- da fa pocs anys.

D’aquesta manera, es diversifica el repertori mantenint l’essència del conjunt vocal i incorporarà noves línies de treball. A més, segons el director, entre els atractius del concert hi haurà “una recerca del so pel que fa a espai i acústica força sorprenent, dins una línia de recerca i innovació del format tradicional de concert”. Quelcom que altres organismes musicals sabadellencs com l’OSV també proposa en la seva temporada.

Per a Vila i Casañas, que a l’estiu va prendre el relleu d’Eduard Vila i Perarnau, “resulta molt emocionant participar en aquest homenatge tan significatiu per a la ciutat, ja que el vincle del Lieder Càmera amb l’església de La Puríssima i el meu personal és estret”. De fet, ell va ser el fundador i primer director d’aquesta coral sabadellenca durant els seus primers setze anys d’existència. A punt d’encetar aquesta nova etapa i amb un nou projecte artístic, la coral, “com un instrument molt renovat i rejovenit, combina l’experiència dels veterans amb l’energia dels joves tant en l’àmbit musical com interpretatiu”. La inclusió de vuit cantants professionals que enriqueixin l’espectre de colors per potenciar-ne la personalitat tímbrica és una altra de les novetats que diumenge podran començar a apreciar-se.

Aquesta nova etapa del Lieder Càmera també ha de servir per convertir-lo en un referent absolut al país sobrepassant l’alt prestigi de què gaudeix des de fa anys. Aquesta reputació i eficàcia musical li han merescut actuacions recurrents amb orquestres estables com l’OBC i altres formacions prestigioses i directors de relleu internacional com Valery Gergiev.