Vés al contingut
x
Josep Vila Casañas; Director titular

Lieder Càmera es reafirma i es reinventa en un nou model de cor liderat per Josep Vila i Casañas

El cor Lieder Càmera de Sabadell i Josep Vila i Casañas reemprenen el camí junts en un projecte de cor que manté l’essència i incorpora noves línies de treball.

Els eixos principals són la dedicació especial a la música catalana dels segle XX i XXI, presentar formats de concert alternatius i incorporar professionals a la plantilla.

 

Esgotat el període acordat amb Eduard Vila i Perarnau, Lieder Càmera inicia una etapa de tres temporades amb un projecte artístic atrevit i innovador amb la direcció artística de Josep Vila i Casañas.

 

Una de les grans marques de Lieder Càmera és la dedicació al patrimoni català. Tant és així que és el cor amb més enregistraments al mercat dedicats a la música catalana. Vila i Casañas valora aquest fet distintiu i inclou en la seva proposta una dedicació especial a la música contemporània de casa nostra,ja que «el color i la sonoritat que requereix aquesta música coincideix amb el so que sempre ha caracteritzat Lieder Càmera».

 

El segon eix sobre el que pivotarà aquesta nova etapa és l’exploració de nous formats de concert incorporant la interacció amb altres disciplines artístiques.

 

D’altra banda, defugint la tendència actual de muntar les plantilles per produccions, Lieder Càmera vol reprendre el treball constant amb un conjunt estable de cantants.

L’últim eix del nou model és la incorporació de dos professionals a cada corda. Es manté el format actual de cor de cambra, amb 8 cantants per corda, dels quals dos membres seran remunerats.

Si bé altres organitzacions ja utilitzen fórmules semblants, Lieder Càmera serà el primer cor amb una plantilla fixa mixta.Al setembre es convocaran les audicions per les places vacants, tant de professionals com d’amateurs.

 

Pel que fa al curs 2018-2019, el cor continuarà participant en projectes simfònico-corals, seguirà col·laborant amb l'OBC i l'OSV i reprendrà la col·laboració amb l’Orquesta de Cadaqués.

A banda d’aquestes col·laboracions, Lieder Càmera té previstes produccions pròpies. En citem dues: a finals d’any, Josep Vila i Casañas dirigirà un programa de Nadal; més endavant, el cor farà un treball amb Lluís Vilamajó que es presentarà en concert a principis de juny.

 

Per acabar, volem aprofitar l'avinentesa per expressar el nostre més profund i sincer agraïment a Eduard Vila i Perarnau, per l'excel·lent treball de direcció que ha dut a terme durant tota aquesta temporada de col·laboració mútua. La seva innegable qualitat musical i la seva natural espontaneïtat han permès dur a terme un magnífic treball, en un ambient amable i relaxat que el cor ha rebut molt positivament.

 

Pots descarregar-te la NOTA DE PREMSA aquí.