Vés al contingut
x

Lieder Càmera a L'Auditori

Mitjà de comunicació:
Diari de Sabadell
Data de publicació:
31 de maig de 2018
Extracte
El Lieder Càmera serà una de les corals que participarà en el darrer programa d’aques- ta temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Naci- onal de Catalunya
Descarrega't la notícia aquí
L'Auditori; Temporada OBC; Dvórak

La coral Lieder Càmera interpretarà el Rèquiem de Dvorak

REDACCIÓ

El Lieder Càmera serà una de les corals que participarà en el darrer programa d’aques- ta temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Naci- onal de Catalunya. Juntament amb el Cor Madrigal i el Cor Anton Bruckner, la formació dirigida per Eduard Vila i Perarnau es posarà sota la batuta del director japonès Kazushi Ono, titular l’OBC, per interpretar el ‘Rèquiem’ del composi- tor txec Antonin Dvorak.

Ho farà demà divendres (20.30 h), dissabte (19 h) i diumenge (19 h) com a cloen- da de la temporada simfònica de l’orquestra a la sala Pau Casals de L’Auditori. Entre els solistes vocals també hi haurà cantants catalans com la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, la soprano Marta Mathéu i el tenor Roger Padullés. El baríton valencià José Antonio López completarà el quartet solista.

Malgrat i ser un dels compo- sitors recurrents del repertori, Dvorak és recordat pel gran públic per les seves ‘Danses eslaves’, el ‘Concert per a vi- oloncel i orquestra Op. 104’ i la seva darrera simfonia, la ‘Novena’, batejada amb el sobrenom ‘Des del nou món’. En canvi, el ‘Rèquiem’ es tracta d’una obra escassament interpretada en les nostres latituds. Aquesta magna obra sacra és la seva obra espiri- tualment més profunda i s’hi planteja la pregunta fonamental del sentit de l’existència humana. Amb ella, Dvorak va afegir el seu nom a la llarga llista de compositors que han arranjat el text sacre de la Mis- sa de difunts i que han produït sempre obres d’una gran originalitat.

I al novembre, la ‘Novena’

Els compromisos simfònics del Lieder Càmera seguiran la temporada vinent, la 2018-19, quan participi de la inaugura- ció de la temporada de Barce- lona Clàssics amb la ‘Novena’ de Beethoven sota la direcció d’Antoni Wit i l’Orquestra de Cadaqués. Aquesta serà la pri- mera vegada que la formació sabadellenca participa en la temporada de Barcelona Clàssics i representarà el retroba- ment amb aquesta orquestra amb la qual feia molts anys que no col·laborava. El Palau de la Música Catalana acollirà el concert el dijous 22 de no- vembre a les vuit del vespre. A més, en un fet insòlit en pro- gramacions com les d’aquest cicle, essencialment centrat en portar figures i formacions de relleu internacional, el re- pertori català també tindrà cabuda en el concert, ja que s’interpretarà la ‘Suite en Mi’ d’Eduard Toldrà