Vés al contingut
x

Els cors de Manén

Joan Manén és un dels músics (violinista i compositor) que malgrat el seu gran talent, la història encara no els ha fet justícia.

L’immens talent de Manén queda clarament demostrat en la seva trajectòria inicial: en poc més de quatre anys passà, d’iniciar-se en la composició a estrenar la seva simfonia Nova Catalonia quan en tenia 17.

Es podria descriure Manén com “un compositor molt intuïtiu, molt líric i inspirat”. És difícil de poder-li assignar una influència clara, ja que en la seva música conviuen de forma molt natural i original diverses estètiques, amb “trets de música germànica, espanyola, catalana i francesa”. Amb afany de trobar una personalitat pròpia, Manén “sempre cerca la modulació diferent” i aconsegueix un lleguatge harmònic personal.

El propi Manén encunyà el terme “iberisme” per poder-se desvincular de la “música espanyola de caire populars, en molts casos d’escàs valor musical, que imperà durant la segona meitat del segle XIX i part del XX”. Manén defuig la cita de temes popular, i prefereix inspirar-se en els ritmes desoleás, jotas, seguidillas i altres, per explorar-ne l’essència “a partir de melodies originals”. Una mostra d’això en són la Petite suite Espagnole o lesCinc melodies espanyoles enregistrades.

 

INTÈRPRETS

Cor Lieder Càmera

Xavier Pastrana, director

 

DISC

Més informació aquí.

Escolta l'enregistrament a l'spotify aquí.

Compra l'enregistrament aquí.

     

Concerts
Convent de Sant Domènech
Balaguer
Juliol de Música i Poesia
La Puríssima
Sabadell
Pròpia
Auditori del Conservatori de Barcelona
Barcelona
Associació Joan Manén
Paraninf de la universitat
Cervera
Festival de Pasqua de Cervera
Biblioteca Nacional de Catalunya
Barcelona
Associació Joan Manén