Vés al contingut
x

CançóNova

Mitjà de comunicació:
Centre Coral
Data de publicació:
28 de nov. de 2010
Extracte
Avui celebrem aquests 20 anys i el magnífic concert que ens va regalar Lieder Càmera ahir dissabte al Palau. PER MOLTS ANYS!

Ahir a la tarda, com segurament molts de vosaltres, vaig anar a escoltar els Lieder Càmera al Palau de la Música, en el concert del 20è aniversari. Primer de tot, se'ls ha de felicitar: per aquests 20 anys, pel concert d'ahir i per ser un cor valent.

Sí, sí, un cor valent perquè en els moments actuals celebrar un 20è aniversari amb un repertori d'harmonitzacions sobre la Nova Cançó, aconseguir que en el projecte hi participin tants bons compositors catalans actuals, estrenar-ho llogant el Palau, aconseguir d'omplir quasi tot el Palau, donar un ritme seguit i mantenir la tensió en tot un concert amb obres tan diferents, aconseguir l'edició del llibre amb les partitures i del primer CD (en vindrà un altre) a la venda en el mateix dia de l'estrena, fa falta ser un cor valent per marcar-se tots aquests objectius, treballar-los i aconseguir-los.

Respecte la impressió musical, sense oblidar que un concert on pràcticament tot són estrenes hi ha composicions que no entren la primera vegada, en el moment tens la impressió que hi ha harmonizacions més aconseguides que altres, però una constant és que en generals les versions més melòdiques quedaven més aconseguides (A la vora de la nit, Màgia, Noia de porcellana, Homenatge a Teresa, El gessamí i la rosa, Amor particular). Menció especial per a la Gallineta de Jordi Domènech, fresca, divertida i que aviat entrarà al repertori de les corals i Ara que tinc vint anys de Josep Vila Casañas, que encaixava perfectament com a final de festa pel text i per la sensacional harmonització que hi va saber fer en Pep Vila.

Que hi van haver harmonitzacions, moments i coses no tan aconseguides segur que sí, però d'aquestes en parlarem un altre dia. Avui celebrem aquests 20 anys i el magnífic concert que ens va regalar Lieder Càmera ahir dissabte al Palau. PER MOLTS ANYS!

 

Benet Camps
28 de novembre de 2010.