Vés al contingut
x

Direcció artística

Josep Vila i Casañas

Director, compositor i pedagog nascut a Sabadell l'any 1966. La seva especialitat és el repertori vocal a capella, i també la literatura coral-orquestral de tots els temps.

Ha estat director titular de l'Orfeó Català (1998-2016), del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2011-2016), del Cor de la Radiotelevió Espanyola (2007-2010) i del cor Lieder Càmera (1990-2006). Ha enregistrat per als segells Columna Música, La Mà de Guido, Ars Harmonica, Anacursi, TVC Disc i RTVE.

Ha col·laborat puntualment amb formacions com el Coro Nacional de España, el Cor de la Ràdio de Suècia, l'Orfeón Donostiarra, el Cor de l'Acadèmia Franz Liszt de Budapest, el Coro Juvenil Nacional Simón Bolívar de Veneçuela, l'Orquestra Barroca Catalana, L'Orquestra Nacional d'Andorra, l'Acadèmcia 1750, l'Orquestra Simfònica del Vallès i la Orquesta Simfónica de Málaga.

En la seva faceta de preparador de cor ha treballat al costat de les principals batutes del panorama internacional: Daniel Baremboim, Daniele Gatti, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Marc Minkowski, Jean-Christophe Spinosi, René Jacobs, Lorin Maazel, Helmuth Rilling i Franz Brüggen, entre d'altres.

Com a compositor es dedica principalment a la música vocal-instrumental i és autor d'un ampli catàleg d'obres per a cors infantils i juvenils, per a cor mixt a capella i per a cor i orquestra. Entre les seves obres més interpretades arreu del món destaquen Sanctus-Benedictus (1992) i Salve Regina (2001). Altres obres més recents són Te Deum, per a mezzo-soprano, cor i orquestra, Missa Sanctus-Benedictus (estrenada per Lieder Càmera el 2015), per a dor cors a cappella, i l'oratori Veni Creator Spiritus, per a quatre solistes, cor i orquestra, estrenat al Palau de la Música de Barcelona l'any 2016.

Des de 2005 és professor de direcció de cor a l'Escola Superior de Música de Catalunya. També imparteix regularment tallers, seminaris i masterclasses a diverses ciutats europees i llatinoamericanes.

Biografia
Fotografies

Directors

Glòria Coma i Pedrals

Glòria Coma i Pedrals

Directora adjunta del
2005 al 2008.

Glòria Coma i Pedrals

Directora adjunta

Xavier Pastrana i Bitria

Xavier Pastrana i Bitria

Director artístic i titular del
2009 al 2013.

Xavier Pastrana i Bitria

Director artístic

Elisenda Carrasco i Ribot

Elisenda Carrasco i Ribot

Directora artística i titular del
2013 al 2017.

Elisenda Carrasco i Ribot

Directora artística

Eduard Vila i Perarnau

Eduard Vila i Perarnau

Director titular l'any 2018.

Eduard Vila i Perarnau

Director titular