Vés al contingut
x
Cererols; Puríssima; Sabadell

Sorteig d'entrades pels nostres subscriptors

La setmana vinent, tenim la sort de poder recuperar el projecte Vespres i Antífones a la Verge Maria de Joan Cererols.

Com fem habitualment, sortegem dues entrades entre els nostres suscriptors.

L'inscripció al sorteig va començar dimarts 2 d'abril i s'allarga fins dilluns 8 d'abril (aquest inclòs).

Si voleu participar al nostre sorteig:

  • Primer us heu de subscriure; feu-ho al capdavall d'aquesta pàgina web.
  • Després accediu aquí per apuntar-vos al sorteig. Dimarts dia 9/abr contactarem als afortunats.

 

Llegiu més informació:

 

Cererols; Puríssima; Sorteig

NOTA DE PREMSA

Dels tres projectes que presenta Lieder Càmera aquesta temporada 18-19, el programa Vespres i les Antífones a la Verge Mariade Joan Cererols, és una commemoració del 400 aniversari de mestre Montserratí . Aquest projecte es va estrenar al prestigiós Festival de Música Antiga dels Pirineus, festival que compta amb els millors grups nacionals, espanyols i europeus dedicats a la música antiga i, posteriorment, a les Nits Musicals de la Brufaganya, festival d’estiu de la Segarra que compta amb el reconeixement del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Enguany, aquest repertori es presentarà a l’església de la Puríssima de Sabadell i al tradicional Concert de Rams de la basílica de Montserrat. El director serà Eduard Vila i Perarnau, grandíssim coneixedor d’aquesta música, destacable per la musicalitat i el virtuosisme. Vila i Perarnau, format de petit a l’Escolania de Montserrat, ha demostrat sempre un interès especial per a la música religiosa, a la qual ha dedicat el seu estudi, que ha compaginat amb l’activitat professional. Així, doncs, és un director del qual valoro molt la seva qualitat interpretativa.

 

En aquesta ocasió, hem volgut comptar amb la col·laboració de joves músics del territori, amb gran talent i una projecció indubtable. En el paper de solista podrem sentir Laia Prat, soprano sabadellenca, que ha estat premiada al Concurs de Música de Cambra de Pontsi ha rebut la BecaJaume Aragall. A més, ha participat en diverses òperes representades al Palau de la Música Catalana. L’organista que ens acompanyarà és Joan Seguí, també format a l’Escolania de Montserrat i guanyador del premiEl Primer Palaui el Premi Catalunya Músicael 2018, entre d’altres premis i reconeixements, tant nacionals com internacionals. A la viola de gamba hi hauràMarc de La Linde, músic que va iniciar, molt jove, la seva formació especialitzada a La Haia i, recentment, ha col·laborat amb la Jove Capella Reial de Catalunya (dirigida per Jordi Savall), així com amb grups de renom europeu. I, finalment, Roger Azconaserà el contrabaixista, músic que, després dels estudis de perfeccionament a Viena, s’instal·la a Catalunya i col·labora habitualment amb les formacions de més nivell del país com l’OBC, l’OSV i Los Músicos de su Alteza, i l’Orquestra Barroca Catalana o les Vespres d’Arnadí en el marc de la música antiga.

 

El programa està dedicat a Joan Cererols en motiu del 400 aniversari del seu naixement.

Joan Cererols, nascut a Martorell l’any 1618, es formà a Montserrat i, posteriorment, a Madrid, on es nodrí de l’estil barroc hispànic i conegué els grans compositors del moment de l’àmbit internacional. Aquest contacte, juntament amb el seu talent innat per a la música (a banda de ser director, era organista i tocava sis instruments més) creà un llenguatge propi on s’intueix ja l’ús del baix continu europeu. 

 

Les seves Vespres a la Mare de Déusón un clar exemple de polifonia i policoralitat, o el que avui en diem stereo: tres plans sonors —solista i dos cors a quatre veus mixtes— amb el suport de l’acompanyament conformen l’espectre sonor de l’obra. El diàleg constant d’aquests plans donen a l’obra frescor i ritme intern, i una utilització acurada de la mètrica llatina permet copsar tot el sentit del text. La versió que oferim d’aquest repertori és fresca i dinàmica, sense oblidar la subtilesa que requereixen les harmonies clares i netes de Cererols. 

 

El concert se celebrarà:

12 d’abril de 2019

A les 9 del vespre

Església de la Puríssima de Sabadell

 

Organitza:

La Puríssima de Sabadell

 

Col·labora:

Joventuts Musicals de Sabadell

Cor Lieder Càmera

 

Podeu descarregar-vos la Nota de premsa" aquí.