Vés al contingut
x

Lieder Càmera es reafirma al Simposi

Mitjà de comunicació:
Diari de Sabadell
Data de publicació:
28 de jul. de 2017
Extracte
Més enllà del bon nivell exhibit [...] l’afinació correcte i un equilibri entre cordes suficient [...] l’actuació revalidava la importància i prestigi ...
Descarrega't la notícia aquí
Simposium WSCM11 Lieder Càmera

L'Europa sacra i la tradició catalana.
Obres de Gjeilo, Mendelssohn, Vila i tradicionals catalanes.
Cor Lieder Càmera. Eduard Vila, direcció. 11è Simposi Mundial de Música Coral.
Església Santa Maria de Jesús de Gràcia (Barcelona), dimarts 25/VII/2017

ALBERT FERRER FLAMERICH

Dins el programa de l'onzè simposi internacional sobre el cant coral celebrat aquesta setmana a Barcelona i organitzat per la Federació Catalana d'Entitats Corals juntament amb la International Federation of Choral Muisc, el cor Lieder Càmera va participar en un concert a l'església Santa Maria de Jesús de Gràcia de Barcelona.

A la segona part, el concert també convocava Kup Taldea del País Basc sota la direcció de Gabriel Balges samb un ventall de peces i fragments d'ample arc cronològic en una bona carta de presentació.

Semblants paràmetres va triar Eduard Vila per aquesta incursió de la coral sabadellenca. Ho va fer a partir de les peces breus representatives de les seves darreres actuacions i d'obres que i són emblema.

D'aquesta manera van encetar l'actuació amb la dolça i homofònica d'escriptura sil·làbica Ubi Caritas del nouec Ola Gjeilo, seguida de fragments de Mendelssohn i el Sactus-Benedictus de la missa homònima del també sabadellenc Josep Vila, recetment comercialitzada en disc pel Lieder Càmera. Un fragment que com tota missa requereix habilitat en la diversifiació de textures, modulacions i enorme dificultat d'afinació i concertació. Com a tram final una breu selecció de cançons tradicionals catalanes harmonitzades amb gust i que en alguns casos com La presó de Lleida oferia frases per solistes de la pròpia formació.

Revalidar prestigi

Més enllà del bon nivell exhibit que aprofitava la sonoritat expansiva del temple, l'afinació correcte i un equilibri entre cordes suficient (tendent, no obstant, a beneficiar les veus femenines), l'actuació revalidava la importància i prestifi d'una de les formacions catalanes més actives en temporades simfòniques del Principat i en programes particulars.

Malgrat l'escassa concurrència de públic en un mes de juliol on l'assistència disminueix per vacances, i dins un marc de luxe i molt significatiu musicalment però igualment saturat d'activitat que se superposen en activitats, actes com aquest reforcen la presència de formacions com el Lieder Càmera. A més, el concert tenia finalitats benèfiques i per cada entrada d'abonaria 1€ a la Fundació Arrels.